Op 29 juni 2017 heeft Stichting Gezondheid Dichtbij een themadag “Naar een nieuwe economie van duurzaamheid en gezondheid” gehouden, waarbij o.a. het belang van preventieve gezondheid en daarmee het eten van  gezond voedsel  centraal stond. Tevens werd een nieuw verdienmodel voor boeren gepresenteerd. Monique Sleiderink, presentatrice van RTV Oost was dagvoorzitter.

Presentaties zijn gedaan door

  • Annette Brunninkhuis-Weersink, voorzitter van Stichting Gezondheid Dichtbij “Naar een nieuwe economie van duurzaamheid en gezondheid”.
  • Drs. Sabine Uitslag, zorgstrateeg en ex-politicus: “Preventie, terug naar de betekenis”
  • Dr. Luud Gilissen, senior onderzoeker WUR, “Granen en gezondheid, spelt en haver in een nieuw perspectief”.

Bij alle presentaties staat het belang van preventieve gezondheid en daarmee het eten van  gezond voedsel  centraal, bij Annette wordt het nieuwe verdienmodel voor boeren en het pilotproject gepresenteerd. Daarna vond er een afsluitende rondwandeling langs de locaties en het gebied, waar geteeld wordt eerlijke gezonde duurzame eerste levensbehoeften.Van de themadag “Naar een nieuwe economie van duurzaamheid en gezondheid” treft u ongeveer ruim 40 foto’s aan, die een impressie geven in het verloop de dag. Wilt u meer weten over de themadag, klik dan op de onderstaande links voor meer beeld en informatie.

Klik hier voor alle informatie en het verslag over de themadag

Klik hier om alle PowerPoint-presentaties te bekijken en te downloaden

Klik hier voor alle foto’s van de themadag

Klik hier voor alle informatie over de rondwandeling en gewassen en rassen op het veld


Terug naar home